Απόφαση για την στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές


Η συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι η θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων  προτού οι δυνάμεις που αποτελούν την σημερινή ΔΡΑΣΥ ακολουθήσουν μια πολιτική δορυφοποίησης με το ΣΥΡΙΖΑ. Εμφανίζεται στο μπλοκ για ιστορικούς λόγους. 
Ιωάννινα 9/4/2014

Η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων, με βάση τις αποφάσεις του τελευταίου Π.Σ.Ο. αλλά και της Συνδιάσκεψης  της ,θα στηρίξει τα σχήματα της Δ.Ρ.Α.ΣΥ. και της ΑΡ.Π.Η., τα οποία έχουν συμβάλλει σημαντικά στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, στις απεργίες, στη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Δωδώνη και στην υπεράσπιση του αγώνα των κτηνοτρόφων, με αντικαπιταλιστικό, αντιιμπεριαλιστικό, διεθνιστικό και αντισυνδιαχειριστικό χαρακτήρα.


Προασπίζουμε το αναγκαίο και επίκαιρο Μεταβατικό Αντικαπιταλιστικό Πρόγραμμα ως ένα πρόγραμμα που υλοποιείται αποκλειστικά και μόνο από το κίνημα της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Η τοπική επιτροπή στηρίζει τα δύο αυτά σχήματα με ενιαία λογική, όχι μόνο στις δημοτικές εκλογές αλλά και σε ευθυγράμμιση με τη λογική με την οποία παρεμβαίνουμε στις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές(όποτε και αν αυτές προκύψουν).

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει σχήματα διακριτά από αυτά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και αρνείται να γίνει δωρητής σώματος σε “εσωτερικές διαμάχες του ΣΥΡΙΖΑ ή να γίνει όχημα σε προσωπικές επιδιώξεις παραγόντων που επιδιώκουν την επιβίωσή τους στις δημοτικές εκλογές”.

Τέλος, στην πορεία μας προς τις εκλογές παλεύουμε για την κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και το σύστημα, με πανεργατικό- παλλαϊκό ξεσηκωμό. Επιμένουμε ότι η εργατική τάξη είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων και όχι κομπάρσος -όπως επιμένει με τις διακηρύξεις και τη δράση της η ρεφορμιστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί φάρο ελπίδας για όλο τον κόσμο που παλεύει ανυποχώρητα ενάντια στον καπιταλισμό που γεννάει τη φτώχεια, την ανεργία, τα Φαρμακονήσια και τις Λαμπεντούζες, το φασισμό και τους πολέμους, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη.


Ιωάννινα 3/2/2014



ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια