Mε μαζικούς λαϊκούς αγώνες απαντάμε στην κρατική τρομοκρατία


Με όπλο την καταστολή σε κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις, την  επιστράτευση απεργών, την ποινικοποίηση πρακτικών που μόλις ξεπερνάνε τις συμβολικές μορφές διαμαρτυρίας - όπως π.χ. πρόσφατα στην περίπτωση του ΠΑΜΕ στο Υπ. Εργασίας, ή  ακόμη χειρότερα την χρησιμοποίηση βασανιστηρίων που μάλιστα τα «κοινωνούν» με την βοήθεια των πρόθυμων ΜΜΕ - όπως στην περίπτωση των 3 αναρχικών ληστών, το κράτος της έκτακτης ανάγκης, η  τροϊκανή χούντα του μνημονίου και της Ε.Ε., εξασκεί συστηματική τρομοκρατία στον αγωνιζόμενο λαό.  

Σπέρνοντας τον φόβο στις μεγάλες λαϊκές και εργατικές μάζες με στόχο να τις κρατήσει υποταγμένες στα όρια ή και κάτω από την φτώχεια και την υλική και πνευματική εξαθλίωση. Καλλιεργώντας τον τρόμο και τον φόβο μιας τάχα πανίσχυρης κρατικής εξουσίας των οικονομικά ισχυρών, που δείχνει μηδενική ανοχή σε όποιον με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αμφισβητεί την πολιτική της έννομης ανομίας της. Παρακάμπτοντας και τα τελευταία δημοκρατικά και κοινοβουλευτικά προσχήματα για να προωθήσει αυτή την καταστρεπτική για την χώρα και τους εργαζόμενους πολιτική, που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, μεταφέροντας τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι στο εξωτερικό, οδηγώντας τον λαό στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Κι όμως, πίσω από την πολιτική της κρατικής - παρακρατικής - εργοδοτικής  και μιντιακής τρομοκρατίας, με δυσκολία κρύβεται ο φόβος των οικονομικών και πολιτικών ελίτ - ντόπιων και ξένων - απέναντι σε ένα λαό και μια νεολαία που επανειλημμένα έχει σηκώσει το ανάστημα της και έχει αντισταθεί στις βουλές και τα βουλεύματά τους. Πίσω από την πολιτική του φόβου, της κοινωνικής ανασφάλειας, της παρακρατικής τρομοκρατίας, της καταστολής και της αστυνομοκρατίας με δυσκολία κρύβεται ο τρόμος τους για ένα μαχόμενο λαϊκό και εργατικό κίνημα   που δεν μασάει τα λόγια και τις πράξεις του.
Αυτόν τον συστημικό, κυβερνητικό φόβο πρέπει να αποκαλύψουμε με κάθε μέσο στο λαό, στην νεολαία και την εργατική τάξη, παίρνοντας πρωτοβουλίες που θα ενοποιήσουν κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους. Να απαντήσουμε πολιτικά, ιδεολογικά και κοινωνικά στην  κρατική και παρακρατική βία και τρομοκρατία, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των λαϊκών, εργατικών και κοινωνικών αγώνων και αντιστάσεων.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της περιοχής, τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς και τις συλλογικότητες του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου σε κοινή συζήτηση και δράση για την καταδίκη και τη συλλογική απάντηση στην ποινικοποίηση των αγώνων, στην κρατική τρομοκρατία και την προσπάθεια νομικής, θεσμικής και κατασταλτικής θωράκισης της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων

Σχόλια