Κάτω τα χέρια από τους απεργούς ναυτεργάτες!



Κάτω τα χέρια από την εργατική τάξη! 

Κάτω η κυβέρνηση της επιστράτευσης!

24ΩΡΗ ΠΑΝΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ, 10:30πμ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η κυβέρνηση του Σαμαρά, η τρόικα εσωτερικού, επιστρατεύει τους απεργούς ναυτεργάτες συνεχίζοντας την τακτική μετά την επιστράτευση των απεργών του Μετρό. Το κάνουν για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών που πλουτίζουν τόσα χρόνια, απολαμβάνουν τις φοροαπαλλαγές του ελληνικού κράτους και βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στην παγκόσμια ναυτιλία. Το κάνουν για να εφαρμόσουν πιστά τις συνταγές του Μνημονίου και της ΕΕ που φορτώνει τα βάρη της δικής τους κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.

Είναι μία κυβέρνηση όμως, που όταν κόβει το ένα κεφάλι της “Λερναίας Ύδρας” των απεργιών, φυτρώνουν άλλα εννιά όπως λέει ανησυχώντας και το “Βήμα” της Κυριακής. Κάνουμε τους εφιάλτες τους πραγματικότητα: στην επιστράτευση των ναυτεργατών μπορούμε και πρέπει να απαντήσουμε με ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ συμπαράστασης. Ενωμένη η εργατική τάξη μπορεί να ακυρώσει τις επιθέσεις της κυβέρνησης μαζί με τους φτωχούς αγρότες που ήδη βρίσκονται στα μπλόκα. Απέναντι στην επιστράτευση του Μετρό οι υπόλοιπες συγκοινωνίες απάντησαν με απεργιακό λουκέτο και σ' αυτή τη μάχη μπήκαν τα νοσοκομεία και η ΔΕΗ, μαζί με τη στάση του Δημοσίου στις 31 Γενάρη.



Με τις επιστρατεύσεις φαίνεται το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης και όλων αυτών που υπηρετούν. Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να πείσει κανέναν για την “επερχόμενη ανάκαμψη” το μόνο που της απομένει είναι η ωμή βία. Η τύχη αυτής της κυβέρνησης βρίσκεται στα χέρια του εργατικού κινήματος και των αγώνων του. Η μάχη για να μην περάσει η διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η μάχη για να μη γίνει καμία απόλυση και να μην περάσει καμία ιδιωτικοποίηση βρίσκεται μπροστά μας. Είναι η μάχη για να ξηλώσουμε ένα-ένα τα Μνημονιακά μέτρα της κυβέρνησης, της Τρόικας, ΕΕ, ΔΝΤ, καπιταλιστών.

Ξεκινάμε με την 24ωρη απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την Τετάρτη 6 Φλεβάρη-το ίδιο κάνει και το Εργατικό Κέντρο του Πειραιά και συνεχίζουμε με την πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη. Καλούμε όλα τα σωματεία να συνεδριάσουν εκτάκτως και να πάρουν απεργιακές αποφάσεις. Με συντονισμούς από τα κάτω όπως οργανώθηκαν το Νοέμβρη ενάντια στις απολύσεις του Μανιτάκη. Απαιτούμε από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κλιμακώσουν τον αγώνα τώρα και όχι μετά από ένα μήνα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια