ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ


Δεν μπορούμε να πούμε πως είναι τυχαίο: Λίγο καιρό μετά την ψήφιση και ενός τρίτου μνημονίου, που οδηγεί τις λαϊκές και εργατικές μάζες στην γενικευμένη φτωχοποίηση, ο κατασταλτικός μηχανισμός του καπιταλιστικού κράτους και της τροϊκανής τρικομματικής σαπίλας μπήκε σε λειτουργία.

Έχουμε και λέμε: Γενικευμένη  επίθεση στις αυτοδιαχειριζόμενες καταλήψεις. Στις καταλήψεις εγκαταλελειμμένων και ερειπωμένων δημοσίων κτηρίων που από πραγματικά στέκια ανομίας(πορνεία, ναρκωτικά) μεταμορφώθηκαν σε κέντρα κοινωνικού αγώνα, σε κέντρα αυτοδιαχειριζόμενου πολιτισμού.  Ποινικοποίηση των αγώνων και των αγωνιστών του κινήματος «δεν πληρώνω». Με στόχο να εξασφαλίσουν πως θα πληρωθούν οι νέες αυξήσεις φωτιά στην ΔΕΗ και στα διόδια…. 
Αλλά ας πάμε στα δικά μας: Λίγους μήνες ύστερα από το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ, που οδήγησε στο πάγωμα των τιμών στους κτηνοτρόφους και στην άρνηση πληρωμής της εκκαθάρισης, σέρνονται στα δικαστήρια οι κτηνοτρόφοι συνεταιριστές και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην ΔΩΔΩΝΗ.  Ποινικοποιείται έτσι ένας μεγάλος κοινωνικός αγώνας που συντάραξε την Ήπειρο   για πάνω από μια δεκαετία.   Ενώ την ίδια στιγμή οι ληστές των λιστών τύπου «Λαγκάρντ» , αυτοί που έβγαλαν στο εξωτερικό την περιούσια και τον πλούτο του εργαζόμενου λαού συνεχίζουν να κάνουν πάρτι και να κυβερνούν αυτό τον έρημο τόπο.   
Η εξουσία του κράτους του κεφαλαίου φοβάται και εκδικείται όσους σηκώνουν το ανάστημα τους απέναντι στις  έκνομες βουλές της. Σηκώνοντας νεοσυντηριτικά, νεοφασιστικά  και ρατσιστικά «τείχη» για να φοβίσουν τα πληττόμενα  εργατικά νοικοκυριά, προστατεύοντας τους πλούσιους νοικοκυραίους.  Βαθιά μέσα τους το κεφάλαιο και το πολιτικό του επιτελείο γνωρίζουν  πως δεν θα επικρατήσουν, πως δεν θα νικήσουν. Δεν θα επιβάλουν την σιωπή του νεκροταφείου στο εργαζόμενο λαό. Το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό σκάβουν το λάκκο που θα πέσουν μέσα αυτοί.
  Εργαζόμενοι και κτηνοτρόφοι πρέπει και θα δείξουν την άμεση, αμέριστη και πλέρια  αλληλεγγύη τους σε κάθε διωκόμενο πολίτη, κτηνοτρόφο και εργαζόμενο.  Όλοι στα δικαστήρια των Ιωαννίνων την Δευτέρα 21/1/2013 στις 9 το πρωί.
Ιωάννινα 17 Ιανουαρίου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια