Άμεση δικαίωση των εργαζόμενων στα stage

Αν προεκλογικά κόβουν τα ένσημα, σκεφτείτε τι θα πράξουν μετεκλογικά. Ε μάλλον θα μας μετατρέψουν σε δουλοπάροικους,  μιας χώρας ξεπουλημένης και ρημαγμένης στους δανειστές, στους τραπεζίτες, στους εφοπλιστές στην ΕΚΤ, στην ΕΕ και στο ΔΝΤ. Με τις μνημονιακές συστημικές δυνάμεις να βγάζουν την βρώμικη δουλειά, το επαναλαμβάνουμε ακόμη και προεκλογικά.    

Σε αυτό το πλαίσιο είναι η απόφαση του ΙΚΑ,  δηλαδή της κυβέρνησης και του υπουργού εργασίας(;;;) να εκδώσει απορριπτικές αποφάσεις  για ανέργους που έχουν υποβάλει καταγγελία στο ΙΚΑ, ενώ συμμετείχαν σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας (stage).


Σε αντίθεση βέβαια με την  απόφαση του Αρείου Πάγου, τον  περασμένο Ιούνιο,   που δικαιώνει τους περίπου 120 χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο των προγραμμάτων stage. Υποχρεώνοντας  τους φορείς στους οποίους εργάζονταν να τους καταβάλλουν το σύνολο των αποδοχών που έπρεπε να λαμβάνουν. Σε αυτά τα πλαίσια τίθεται και το θέμα της αναγνώρισης των ενσήμων περίπου 10 χρόνων εργασίας.

Είμαστε αλληλέγγυοι από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό των πρώην  εργαζόμενων των stage. Συμμετέχοντας στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, όπως σήμερα στις 12 μμ στο ΙΚΑ Ιωαννίνων, επί τα Παύλου Μελά, που θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας. 

Ιωάννινα 14/1/2014

Γραφείο τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΜΑΡΣ - Πολιτική συνεργασία δυνάμεων, αγωνιστών/ στριων στα Ιωάννινα 



Σχόλια