Οχι Γκουαντάναμο στο Πωγώνι



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ της περιοχής Πωγωνίου μετά τις σχετικές εξελίξεις με τη δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών στο Πωγώνι εξέδωσε την παρακάτω:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
1. Καταδικάζουμε τις αποφάσεις της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που με αιχμή του δόρατος τον υπουργό ξυλοδαρμού του Πολίτη κ. Δένδια και συνεπικουρούμενη από τη ΧΑ θέλουν να δημιουργήσουν εδώ στο Πωγώνι στη θέση Κακκαβιά ένα νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών τύπου Νταχάου. Απαξιώνουν το πρόσφατα κατασκευασμένο δημόσιο ΚΤΕΟ που στοίχισε χιλιάδες ευρώ, για να απαξιώσουν τις προσωπικότητες και τις ζωές συνανθρώπων μας στοιβάζοντάς τους σε αυτό το κτίριο, μέσα σε κοντέινερ, κλεισμένους με συρματοπλέγματα και φρουρούμενους.

2. Για την είσοδο στην Ευρώπη και στη χώρα μας τόσων χιλιάδων δυστυχισμένων ανθρώπων από τις χώρες της Ασίας, της Αφρικής ή όπου αλλού, υπεύθυνοι είναι οι ιμπεριαλιστές που για χάρη των εταιρειών τους εξαπολύουν πολέμους, εμφύλιες συρράξεις και σφαγές, για να αρπάξουν το πετρέλαιο, τα ορυκτά, τις πρώτες ύλες και γενικώς τον πλούτο αυτών των λαών. Δημιουργούν έτσι στρατιές κυνηγημένων και πεινασμένων που με κάθε μέσο προσπαθούν να γλιτώσουν τα βάσανα τους, ελπίζοντας μάταια για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.
3. Όσο η λεγόμενη ΙΣΧΥΡΗ Ελλάδα χρειαζόταν τους μετανάστες τους μαγνήτιζε να έρθουν στη χώρα μας να δουλέψουν, είτε στα Ολυμπιακά έργα, είτε στη ΓΗ και στις άλλες επιχειρήσεις, είτε φροντίζοντας τους ηλικιωμένους και νταντεύοντας τα μωρά, κακοπληρωμένοι, ανασφάλιστοι, ένα φτηνό εργατικό δυναμικό που γέμιζε τις τσέπες των επιχειρηματιών που συμπίεζε όλο και πιο κάτω τους μισθούς και τα μεροκάματα όλων μας.
Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΧΡΩΜΑ, ΓΛΩΣΣΑ.
4. Τώρα με την καπιταλιστική κρίση που μας πετάει όλους -και προπαντός τη νεολαία και τους πιο αδύναμους από εμάς- στην ανεργία, κλείνουν τους μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.  Θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν για τσάμπα εργατικό δυναμικό στην ΕΟΖ που πάει να δημιουργηθεί εδώ στο Πωγώνι. Όλες οι παραγωγικές μονάδες της περιοχής μας – το εργοστάσιο μετάλλου στο Κεφαλόβρυσο, η μονάδα παραγωγής αερίων στο Καλπάκι, οι επιχειρήσεις πέστροφας στα ποτάμια μας και άλλες μικροεπιχειρήσεις, είτε απαξιώνονται μειώνοντας προσωπικό είτε κλείνουν. Αντί να απαιτήσουμε μια άλλη πολιτική που να κρατήσει αυτές τις επιχειρήσεις, δημιουργώντας κι άλλες, μας λένε ότι τάχα θα έρθει ανάπτυξη στον τόπο μας με την ΕΟΖ, παραβλέποντας σκοπίμως ότι με μια άλλη Αγροτική πολιτική μακριά από τις πολιτικές της ΕΕ και των Μνημονίων θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ο κάμπος του Παρακαλάμου δίνοντας δουλειά στους νέους της περιοχής μας. Το σβήσιμο του Πωγωνίου από το χάρτη της Ελλάδας παρουσιάζεται από την ΕΕ και τους εδώ προπαγανδιστές της και υπηρέτες της ως η μεγαλύτερη ευκαιρία για ανάπτυξη της περιοχής. Τα είδαν τα καζάντια και τις προκοπές τους οι κάτοικοι άλλων χωρών που δημιούργησαν ΕΟΖ.
5. Στους συνανθρώπους μας μετανάστες να δώσει το κράτος χαρτιά νομιμοποίησης και ταξιδιωτικό έγγραφα για να πάνε ανεμπόδιστα στις χώρες της Ευρώπης που επιθυμούν, όπως ανεμπόδιστα (δυστυχώς) κινούνται τα κεφάλαια των καπιταλιστών.
6. Όποιοι μετανάστες θέλουν να ζήσουν στη χώρα μας να φέρουν και τις οικογένειες τους και να εργαστούν εδώ. Η χώρα μας, όπως όλη η Ευρώπη, έχει μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα, οι μετανάστες θα “γέμιζαν” τις αραιοκατοικημένες περιοχές μας και θα αναζωογονούνταν η κοινωνία και η οικονομία. Την ανεργία την προκαλούν το κεφάλαιο που μας θέλει φτηνούς και αναλώσιμους και η λιτότητα του ευρώ, ενώ τα εργοστάσια και τα χωράφια μένουν αδούλευτα.
7. Εμάς εδώ στο Πωγώνι ξέρουμε πως οι εγκατεστημένοι εδώ Αλβανοί αναζωογόνησαν κάπως τα χωριά μας, τα σχολεία μας και πως οι μικτοί γάμοι δυνάμωσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις φιλικές σχέσεις ντόπιων και μεταναστών, τόσο που δεν ξεχωρίζουμε πια, γίναμε ένα, όπως λέει ο λαός.
8. Καλούμε τον κόσμο, Πωγωνίσιους, Γιαννιώτες και άλλους Ηπειρώτες και όλους τους ελεύθερους ανθρώπους να αντιταχθούν στη δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης στην Κακκαβιά, ενός σύγχρονου Νταχάου, εδώ που οι πρόγονοι μας πολέμησαν τους εμπνευστές και δημιουργούς τέτοιων στρατοπέδων, τους Ιταλούς φασίστες και τους Γερμανούς Ναζί.
ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΚΚΑΒΙΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Σχόλια